Rebirthing:

is een ademhalingstechniek                                       

       

De sessies kunnen plaats vinden op een matras, massagetafel of stoel, al naar gelang de situatie van de cliënt. Ik begeleid de cliënt naar zijn ademhaling door middel van lichaamsoefeningen en geleide teksten. De cliënt wordt uitgenodigd om steeds meer te gaan ademen, waardoor de cliënt steeds meer in contact komt met zijn eigen levensenergie. De cliënt wordt uitgenodigd om de inademing met de uitademing te verbinden. Dit in een voortdurend ontspannen ritme. In een reeks van sessies onder begeleiding wordt ernaar gestreefd de ademhaling te bevrijden van blokkades, zodat er een natuurlijke, volledige ademhaling ontstaat. Niet verwerkte lichamelijke en geestelijke ervaringen die in je onderbewustzijn opgeslagen zijn kunnen op deze manier worden opgelost.   
Rebirthing baseert zich in wezen op lichamelijke oefeningen, waarbij de ademhaling bewust (de persoon stuurt zijn ademhaling) en aaneengesloten is (geen onderbreking tussen inademing en uitademing) in combinatie met technieken met een mentaal en spiritueel karakter. 

 

ls wij mensen die van nature zijn ingesteld op de adem van de wereld, deze veranderde lucht inademen en deze dan weer uitademen zodat de ziel deze adem kan ontvangen en zelfs nog verder in het binnenste van het lichaam kan dragen, dan veranderen de sappen van ons organisme.(Hildergard van Bingen 1098-1179)   

 

    Contact opnemen